Monday

Вече никой не пише

Казваше, че не си като другите. Харесваше младежката си дързост, вечното си любопитство към всичко ново, безкрайното изумление от живота, своята непримиримост и желанието си да променяш света. Кълнеше се, че никога няма да им позволиш да умрат. Недоумяваше как е възможно човек да допусне да стане скучен и вътрешно ненавиждаше подобни хора. Ентусиазмът ти беше толкова заразен, че всички ти вярваха.

Но сега спря да пишеш.

Знам, че имаш много работа и никакво време, а и музата ти напоследък хич я няма. Понякога се случва отново да те засърбят пръстите, да седнеш пред белия екран с ръце на клавиатурата и да имаш толкова много неща, които искаш да напишеш. Но умората не ти позволява, не можеш да се съсредоточиш, думите ти бягат и след няколко мига се отказваш, проверяваш фейсбук за последно и угасяш компютъра. Пък и вече сякаш няма нужда, няма полза, няма нищо.

Има ли значение, че ми липсваш?

Дори някъде дълбоко в теб наистина все още да е живо старото ти аз, каква от това, щом никога не излиза наяве? В моите очи ти стана съвсем като другите. Сега разбираш ли, че не беше правилно да ги ненавиждаш? Оправдаваш се, че се случва с всички... Но тъкмо в това е цялата трагедия.

3 comments:

  1. Anonymous10:47

    Сигурно е свързано с осъзнаването на някои факти. Като например, че колкото и желание да имаш, разбираш, че си никой и не можеш да промениш света.
    Има ли такова нещо като старо аз и ново аз, щом се говори за един и същи човек? Променят ли се хората? Какъвто си по душа, такъв си оставаш цял живот. Променят се само възгледите ти за живота.

    ReplyDelete
  2. Все едно за мен е написано това. И то около седмица, след като си спрях блога. Много тъжно. Особено осъзнаването на това, че с нищо не се различавам от Сивите.

    А може би просто имаме нужда от почивка...

    ReplyDelete
  3. Понякога всеки си взима дълга почивка от всичко, но накрая се връща с нови сили.. Само понякога :)

    ReplyDelete