Tuesday

Няма да е същото

След като създадох този блог, реших, че ще го използвам за да кажа няколко определени неща на някои определени хора. През тази година казах последното от тези неща и очаквах с това да сложа край на Тъжната страна на живота, защото блогът беше изпълнил своето предназначение. Обаче продължих да пиша от време на време. Изглежда междувременно той беше придобил свой собствен смисъл, защото сега съществува заради самия себе си.

Отворих коментарите в резултат на един мейл, където ми беше казано "абе що не ги отвориш тея коментари". (Цитирам по памет.) За мое щастие, опасенията ми от спам не се оправдаха. Всъщност коментарите са рядкост, а такива, които не позволявам да бъдат показани, почти няма. Знам, че е прието да се обявяват някакви правила за писане на коментари, но ми се струва напълно ненужно. Трия каквото си поискам. Ако ваш коментар не бъде публикуван, значи съм го сметнал за глупав. Жалко само, че писмата секнаха. Сигурно сте видели и бутоните за споделяне по социалните мрежи - чувствайте се свободни да ги ползвате, затова са там. Чувствайте се свободни и да не ги ползвате, ако не желаете.

Животът ми през последните 12 месеца е прекрасен. Точно така съм си го представял. Иска ми се да имах повече време за да му се наслаждавам, но време няма. Предложих брак и тя каза "да", предстои ми сватба, а после ще дойдат и децата и нищо вече няма да е същото.

Нека видим какво ще стане.

16 comments:

  1. Ще продължат да се случват вълшебства :) И на двама ви, после на трима ви (третият ще е най-голямото вълшебство) и ... :)))
    Щастие, нищо друго!
    А когато нямаш време да се наслаждаваш на живота, не ти остава нищо друго, освен да му се наслаждаваш през ЦЯЛОТО време :)
    Колкото до "Тъжната страна на живота"...този блог заслужава бъде! Това е най-прекрасната тъжна страна на всичко, което съм срещала. Поднасяш Горчивите Истини на Живота по такъв начин, че ми става сладко. Нещо като натурален шоколад...
    Хубаво е, че го има. Че те има. Че ви има. :)))

    ReplyDelete
  2. Няма да е същото, я. Встъпил си в нетъжната страна на живота...
    Да ви пожелаем благоносна съвместност!

    ReplyDelete
  3. "Предложих брак и тя каза "да"

    ах <3 <3 <3

    не знам какво повече да кажа... може би "не го очаквах от теб" :D в кръга на шегата, разбира се :)

    честито! много много много любов и щастие и след време нов блог- за веселата страна на живота ;-)

    ReplyDelete
  4. Eee, жалко, вече няма да е тъжната страна на живота :(

    :D

    ReplyDelete
  5. Честито! За промяната в живота, в настроението, в гледната точка-честито! Не очаквах таков пост, но изненадата е повече от приятна :)

    ReplyDelete
  6. Anonymous21:19

    Дано с изчерпването на предназначението си, блога ти е помогнал и да отвориш една нова страница, в която гледаш на света под друг ъгъл! В крайна сметка, щом си щастлив значи има щастие, нали? А щом то го има, може би има и смисъл...?

    ReplyDelete
  7. Благодаря за съпричастността. Радвам се, че имах възможност да споделя хубава новина. :) Колкото до новата страница, мисля, че отдавна съм я отворил, макар от тук да не си личи... Което е хубаво, защото аз няма тепърва да се променя особено и, надявам се, блогът ми също. :)

    ReplyDelete
  8. Anonymous11:43

    Написах ти веднъж, че не спирам да откривам себе си тук.. в теб, а дори не знам името ти :)
    Просто не го убивай..

    ReplyDelete
  9. Anonymous17:03

    Дано никога не си помислиш нещо от рода на 'трябваше да ми каже не' :)

    Анонимен, Автора се казва Кейн и като нищо да живее вечно :)

    ReplyDelete
  10. Anonymous16:46

    Не се познаваме, но исках само да кажа, че страшно много се радвам за теб. И ти пожелавам много щастие. :)

    ReplyDelete
  11. Anonymous17:33

    Аз ти писах писмо веднъж, понеже блогът ти е реално огледало на живота - тъжен и изпълнен с повече страдания, отколкото с радост. За съжаление.

    Наскоро ми се случи нещо от най-ужасните. Зарязаха ме. И оттогава животът няма кой знае каква весела страна. Но пък виж, тъжни ... много.
    Моля те, пиши от време на време :)

    ReplyDelete
  12. Чудесна и хубава новина! Честито. Много успехи и любов за напред.
    Макар, че ми става малко тъжно, заради блога (не за теб). Той беше упората ми, когато бях тъжна през последната година и те четях редовно, без да коментирам (често не ми стигаха думите), но реших, че вече е крайно време да се обадя, да кажа, че всичко се променя, отворил си нова страница, променил си се, променил си погледа над света, но не губи никога надеждата си и не забравяй таланта си с думите, който притежаваш <3 той е много ценен. А щом (защото съм сигурна, че е така) толкова много хора откриват себе си тук, то поне трябва да знаеш, че си помогнал и на някой друг да открие себе си, да намери пътя към щастието (като мен, като тях). И това трябва да те прави горд! Една огромна благодарност от мен и успехи за в бъдеще. До следващия път, на следващата ти публикация :) <3

    ReplyDelete
  13. Ей, че готина новина! Казах ти, че нещата се нареждат ;) И моите започнаха да се наместват малко по малко. Поздрави.

    Мен този клип ме кефи повече :D http://www.youtube.com/watch?v=N2bCc0EGP6U

    ReplyDelete
  14. Anonymous09:04

    Следя този блог повече от година. В много труден и за мен период. Разбирам напълно какво означава той /блогът/ да има свой собствен живот, тъй като и аз създадох нещо подобно и то живее ... Радвам се за обрата към светло в твоя живот. Винаги съм смятала, че когато една врата се затваря, се отваря друга, както и че няма случайни неща. Наслаждавай се на миговете щастие, които ви предстоят! И пиши! Тези, които са те открили ще продължават да те търсят! Аз също! Весела Коледа! Вили

    ReplyDelete
  15. Честито и от мен :) Интересно ми стана да видя блог на мъж, който не говори само за политика и коли. Поздрав :)

    ReplyDelete
  16. Хех :) Не можеш да си представиш колко са ми омръзнали тея теми...

    ReplyDelete