Thursday

Кофа с котенца

Вписвам се във Фейсбук и съм залят от "мъдрост". Красиво звучащи, претенциозни послания написани на фона на нямаща нищо общо снимка. Безкрайни съвети за Живота, Вселената и Всичко останало, харесани, споделени и коментирани. Кратки, клиширани изречения, в които се търси и открива несъществуващ смисъл. Отвратително е.

Прави ми впечатление снимка на кофа пълна с пет пръста вода, в която са удавени 6 новородени котенца. Под снимката гневни граждани споделят потреса си от направеното и предлагат всевъзможни брутални методи за саморазправа с извършителя. Последният коментар гласи: "Това не са хора!"

Как да не са хора? Точно хора са. Може би е трудно да го повярваш, може би е трудно да го приемеш, може би е трудно да го признаеш, но хора по целия свят правят ужасни неща ежедневно. Кое поддържа в теб илюзията, че на хората им е вродено да са добри, състрадателни и изпълнени с любов? А изразите "човещина" и "зверство" се използват съвсем неправилно.

5 comments:

  1. О, да! Правят ни впечатление едни и същи неща. И на мен ми иде да повърна при вида на някакви клиширани глупости.

    Също не доумявам как някои хора с цел да съберат повече харесвания, споделяния и коментари, публикуват разни отблъскващи на вид снимки и картинки, уж с цел да покажем коолко сме съпричастни пред компютъра с мишката в ръка.

    ReplyDelete
  2. Илюзия е, да, но поне аз имам нужда от нея за да не рухна. Не мога да понеса цялата истина, признавам си, затова се опирам на илюзии-иначе се питам какво изобщо правя тук, в този живот, и отговорът не е весел. Дали е погрешно или много погрешно не знам-само знам, че за мен няма друг начин. Не мога да променя хората, никой не може, не и всички. Ужасно е.

    ReplyDelete
  3. Anonymous11:22

    Хората са ужасни, нали?

    ReplyDelete
  4. Продукт на еволюцията...

    ReplyDelete
  5. It`s evolution, baby....

    ReplyDelete