Thursday

Промяна

Единствената константа е промяната и в трудни периоди тази мисъл може да бъде истинско спасение. Нищо не може да спре хода на времето, а времето неизменно носи със себе си промяната. Независимо пред какви изпитания си изправен, независимо от трудностите, промяната ще настъпва ден след ден, месец след месец и рано или късно ще имаш един различен живот. Не задължително по-добър, но различен, което не е никак малко. И това не са напразни надежди, това е нещо сигурно, необорим факт, в който не е нужно да вярваш, а можеш да разчиташ на него.

Друго е обаче, когато си щастлив. В мига, в който имаш всичко, от което се нуждаеш и си постигнал перфектния баланс, към който си се стремил. Знаеш със сигурност, че ден след ден, месец след месец, промяната ще руши живота ти. И ако го искаш и занапред, ще трябва да го изграждаш отново и отново.

Докато повече не можеш.

По дяволите.

2 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Понякога промяната е толкова мудна, че дори не я усещаш, докато в един миг не осъзнаеш, че ти си на един бряг, а всичко е някак неусетно отдалечило се от теб...
    Обичам промените тогава и само тогава, когато са пожелани! Но не питат!

    ReplyDelete