Sunday

Какъвто си поискаш

Трябва да е заради романтичните комедии, иначе не знам как да си обясня убеждението на хората, че е достатъчно "просто да бъдеш себе си". В момента щом започнеш "просто да бъдеш себе си" моментално създаваш истински приятелства, на любовния фронт всичко е цветя и никога, никога, никога повече не си сам!

Признавам, че не мога да разбера смисъла на този съвет. Представям си някой, чиято обща култура е ограничена до минимума, не може да свърже две смислени изречения, не поддържа елементарна хигиена, напълно е занемарил външния си вид, свикнал е да се държи грубо, арогантно или егоистично и за да го харесват решава "просто да бъде себе си". И какво изобщо значи да се държиш естествено?! Естествено се държат животните в гората. Ега ти образеца за подражание.

Не, проблемите със социалния живот възникват точно когато си себе си. Когато си като другите, всички те харесват. В света съществуват безброй групи от хора - избери онази, която ти допада и се присъедини. Стани като тях. Тогава ще имаш с кого да говориш за нещата, които те интересуват, с кого да ходиш на местата, които ти харесват и с кого да правиш секс. Изобщо, не съществува такова нещо като "да бъдеш себе си", ти не си определен при раждането. Има единствено "да бъдеш какъвто искаш".

Бъди какъвто искаш.